Sunday, September 14, 2014

Meile on õpetatud, et kui saavutad midagi, oled tähtis. Aga tähtis on olla hoopis õnnelik ja teha seda, mida ise soovid. See ongi kõige tähtsam saavutus.

See  mõte jõudis  minuni eile õhtul, kui ma Mai- Agate Väljataga raamatu suvalisest kohast lahti tegin, olles paar tundi juba vaikuses diivanil istunud ja  tühjusesse vahtinud, tundes end nagu  tühjaks pigistatud sidrun. Ei taha kedagi näha, ega midagi kuulda. Jah, on alles septembri kolmas  nädal ja eelmises postituses kirjeldatud punane ruum on mind alla neelanud:  hommikul kella kaheksast õhtu kella kaheksani ja nädalavahetusel tuleb ta minuga kaasa koos sülearvutiga ja nii juba mitmendat nädalat järjest.  Inimene ikka ei õpi oma vigadest kuni  lõpuks keha ise töötab töötamisele vastu ja ütleb sulle väikese külmetusega, et võta aeg iseenda jaoks! Ükskõik, mis see iseenda aeg sinu jaoks tähendab või  sinu enda jaoks toimib. Mitte keegi ei kahtse oma elu viimasel päeval, et oleks ma ainult rohkem töötanud!

Sest parim päev sinu elus on see päev, kui sa otsustad, et sinu elu on sinu enda kätes. Ei ühtegi süüdistust ega vabandust enam. See on sinu elu  ja  sina ise oled vastutav  oma elu kvaliteedi eest. Ja see ongi see päev, millal sinu elu päriselt algab ja isegi kui  päriselu algab uuesti igal esmaspäeval!

Kuna ka meie pere on tabanud suvikõrvitsa invasioon, siis  minu  suvikõrvitsa supiretsept on siin. Magustoiduks ja selle imelise  suve meenutuseks avokaado- šokolaadi jäätis pisikese  astelpajuga.

Armastusega suvikõrvitsasupp

1 sibul
soola, pipart
tüümian
puljongikuubik
suvikõrvits
kookospiim


Prae sibul koos tüümianiga. Samal ajal  koori suvikõrvits, tükelda ja lisa sibulale. Riputa peale veidi soola ja pipart  ning lisa vett  ja puljongikuubik. Keeda suvikõrvits pehmeks, lisa kookospiim ja püreesta supp. Võid ka veidi balsamicot lisada kaunistuseks.



Avokaado-šokolaadijäätis

Avokaado
kakao
magustajat
kookospiima


Püreesta avokaado, lisa kakao, mett/agaavisiirupit ja veidi kookospiima. Püreesta korralikult. Pane sügavkülma tahenema. Serveeri pisikese astelpajumarjaga.

No comments:

Post a Comment