Sellel nädalal olen ma jätkanud peedisöömingut. Kuna ma tegin peedisuppi, siis keetsin valmis tohutus koguses peeti (sest peet keeb ju kaua!), mis tuli ära realiseerida ja meie peres ei ole kombeks toitu ära visata. Ja siis tulid müügile murelid ja arbuus ning maasikad hakkavad ka maitset külge võtma. Don`t you just love this time of the year!
Peale toidu, astusin ma esmaspäeval oma uude kabinetti ja voila- punane sein, erepunane põrand ja punased toolid, wc on ka punane ja nõupidamiste ruumid samuti. Tõenäoliselt sellepärast, et punases ruumis kaotab inimene ajataju ja ei saagi aru, et ta veel öösel tööl on:). Seepärast kasutatakse punast tihti ka kasiinode ja baaride interjööris. Punasel värvil on ka kõrge energeetika, selles peitub elujõud ja energia. Universum arvas, et mind tuleb arvatavasti punasega nii seest kui väljast katta, elujõu ja energiaga täita, et ma kaotaks töötades ajataju:) Ja see juhtuski- esimesel nädalal olen teinud ületunde, sest kell käib ka punases ruumis kiiremini.
See on üks huvitav retsept, kuna maitseb nagu risotto!Peedisotto
lillkapsast
peeti
küüslauku
sibulat
soovi korral parmesani
soovi korral veini
puljongikuubik
kreeka pähklid
rohelist
Prae punane sibul ja küüslauk pannil õliga. Riivi lillkapsas hästi peeneks (või pane köögikombaini) ja lisa pannile. Kalla üle puljongiga (et kapsas oleks kaetud). Lisa soovi korral veini ja lase podiseda, kuni lillkapsas on pehme. Lisa vett, kui vaja. Riivi keedetud peet toidu hulka. Lisa soovi korral parmesani, kreeka pähkleid ja veidi värsket. Väga hõrk!
Peedikotletid
peetmuna
sibul
küüslauk
Riivi peet ja tükelda sibul ning küüslauk. Lisa muna või kaks muna ja sega kokku. Segub jääb selline kleepuv. Prae pannil ja serveeri rohelisega. Nämma.
On võimalik ka lisada teisi köögivilju või seeni, kui hing vaheldust ihkab.
No comments:
Post a Comment